In cucina con la mamma

Truffel weekend naar Umbrie 14 t/m 17 oktober 2011

Onze kookreizen naar Italië zijn de gelegenheid bij uitstek om te ervaren wat het betekent Italiaan te zijn. Door te koken en te eten met uw Italiaanse "moeder", leert u alles over de Italiaanse culinaire tradities, gewoonten, mentaliteit en taal.

Barbara en LucaDe kooklessen worden in het Nederlands gegeven door Barbara Summa, geboren en getogen Abruzzese uit een horecafamilie, culinair publiciste bij Italië Magazine en La Cucina Italiana, sommelier. In haar kookcursussen leert zij het Nederlandse publiek de hoofdzaken van de ware Italiaanse keuken.

De karakteristieke kenmerken hiervan zijn volgens haar eenvoud en trouw. Eenvoud in de bereiding, met respect voor de smaakcombinaties van de ingrediŽnten. Trouw aan de ingrediŽnten van een gerecht, aan het seizoen, en aan de plaats van herkomst. Met de kookreizen naar ItaliŽ wil Barbara u kennis laten maken met een manier van koken en eten die alle aspecten van de bewoners, de cultuur en de producten van een gebied omvat.

Tijdens de kookreis wordt veel tijd besteed aan het samen koken. Daarbij voegen we ons naar de lokale manier van koken: geen vast programma, maar avontuurlijk op zoek gaan naar de beste ingrediŽnten die het voorjaar ons biedt om allerlei lekkere gerechten te maken en te eten.

Naast koken heeft u gelegenheid om in de natuur te wandelen, de prehistorische, Romeinse en Middeleeuwse geschiedenis van de streek te ontdekken, en om markten, steden, ambachtslieden en producenten van culinaire specialiteiten te bezoeken. Of gewoon om van het "dolce far niente" te genieten.

Zoekt u een actieve en creatieve vakantie, houdt u van de Italiaanse keuken, wilt u een prachtige en niet toeristische streek leren kennen of wilt u een totale Italiaanse ervaring beleven, dan kunt u niet om deze reis heen.

Meer informatie over de reis vindt u op het Blog Mammakookt.