Over Madrelingua

Madrelingua is een kleinschalig taal- en cultuurinstituut, gevestigd in Amsterdam. Sinds 1998 organiseren wij taalcursussen, relocatie- en cultuurtrainingen, kookworkshops en kookreizen, tolkdiensten en vertalingen.

Ons streven is de communicatie van onze klanten met hun gesprekspartners in andere taal- en cultuurgebieden te verbeteren. Dit bereiken wij door de kennis van de desbetreffende taal en het begrip van die cultuur bij onze klanten te vergroten.

De afgelopen jaren hebben wij verscheidene bedrijven op deze manier bijgestaan, waaronder International SPAR, Air France, Sara Lee/Douwe Egberts, Peter's Farm, DAS Rechtsbijstand, ABN AMRO, de Bolton Group en Olivetti.

Centraal in onze aanpak staan de volgende aspecten:

  • Integratie taal en cultuur
  • Communicatieve methode
  • Plezier in het leren

Integratie taal en cultuur

Bernard Shaw verwoordde het belang van de samenhang tussen taal en cultuur ooit als volgt:
England and America are two countries divided by a common language.
Talenkennis alleen volstaat niet om succesvol te communiceren; daarnaast is begrip voor de cultuur van de gesprekspartner noodzakelijk.

Cultuur is het geheel van gedeelde ervaringen, waarden en de manier van leven en denken waardoor mensen zich als groep aan elkaar verwant voelen. Deze gezamenlijke achtergrond, waarvan wij ons meestal niet direct bewust zijn, geldt als vanzelfsprekend, en maakt dat wij ons onderscheiden van groepen die een andere kijk op het leven hebben.

Communicatieve methode

Onze leermethoden zijn praktijkgericht en communicatief. In plaats van in uw eigen taal over een andere taal te leren, leert u de andere taal door deze direct in praktijk te brengen. Het durven spreken van de andere taal staat centraal in deze methode - kennis van grammatica en vergroting van de woordenschat volgen spelenderwijs.

Onze docenten en trainers onderwijzen hun moedertaal en bezitten een rijke ervaring op het gebied van taal- en cultuuronderwijs. Met hun hulp leert u een nieuwe taal volgens dezelfde processen waarmee u als kind uw moedertaal heeft geleerd, maar op de doelgerichte en efficiŽnte manier eigen aan volwassenen.

Plezier in het leren

Plezier in het leren is een belangrijke hulp bij het verwerven van een nieuwe taal. Niets is zo funest voor een leerproces als het tegen heug en meug opdoen van nieuwe informatie.

Om dit te bereiken, hebben wij in ons instituut een sfeer gecreŽerd die niet schools is: de klaslokalen zijn deels als woonkamer of bibliotheek ingericht, want in een relaxte sfeer leert men beter.

Deze aanpak vindt u terug in het door ons ontwikkelde lesmateriaal: liedjes, tijdschriften, videoís, lezingen, cabaretfragmenten, etc. Op deze manier leert u middels uw interessegebieden, wat uw vorderingen ten goede komt.